top of page
tandarts hof dordrecht sterrenburg mondhygienist tandsteen nieuwe patient implantaat

Implantaat

Implantaten zijn een mooie manier om een goed gebit te creëren wanneer die mogelijkheid er niet meer is met uw eigen tanden. Wilt u weten of dit ook voor u mogelijk is maak dan een afspraak bij de tandarts.

Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroon, brug, of kunstgebit.

Wanneer heb je een implantaat nodig?

Als je een tand of kies mist kan je een implantaat laten plaatsen. Op het implantaat wordt dan een kroon geplaatst. Mis je meerdere tanden of kiezen dan kan er ook een brug geplaatst worden of een verankering voor je gedeeltelijke kunstgebit (frame of plaatje).Draag je een kunstgebit en is er te weinig houvast in de kaak waardoor het kunstgebit niet (meer) goed zit, dan kunnen er 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Daarna wordt er een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten (klikgebit).

Behandeling

Waar bot te weinig aanwezig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Dit kan kunstbot zijn of eigen bot (bijvoorbeeld uit de heup). Na 6 tot 12 maanden kunnen de implantaten gezet worden.Tijdens de behandeling wordt onder plaatselijke verdoving het implantaat in het kaakbot gezet. In de daarop volgende 2 tot 6 maanden hecht het kaakbot zich aan het implantaat. Daarna kan een kroon, brug of kunstgebit gemaakt worden.De behandeling kan in 1 of in 2 fasen gedaan worden. Bij 1 fase wordt het implantaat geplaatst en is het afdekplaatje (healing abutment) zichtbaar boven het tandvlees. Bij 2 fasen wordt het implantaat geplaatst en wordt het tandvlees er weer over heen gelegd. Als het implantaat is ingegroeid wordt het tandvlees weer weggehaald en dan wordt pas het abutment geplaatst.

tandarts hof dordrecht sterrenburg mondhygienist tandsteen nieuwe patient straumann implantaat

Materialen

Wij gebruiken voor het plaatsen van implantaten uitsluitend producten van Straumann. Straumann staat voor Zwitserse topkwaliteit, precisie en innovatie die vertrouwen geeft in de tandheelkunde, ondersteund door het grootste wereldwijde wetenschappelijke netwerk. Als wereldleider op het gebied van implantologie leveren zij geavanceerde innovaties die worden beschouwd als industriële standaard ondersteund door wetenschappelijk bewijs op lange termijn. zij verleggen de grenzen om de volgende generatie tandheelkundige zorg mogelijk te maken. Door deze uitgebreide kennis en kwaliteit hebben wij er voor gekozen om hun producten te gebruiken.

Een implantaat plaatsen

Een implantaat plaatsen

Video afspelen
bottom of page