top of page
tandarts hof dordrecht sterrenburg mondhygienist tandsteen nieuwe patient facing

Facing

Met behulp van een facing kan de vorm en/of de kleur van een tand worden gewijzigd. Hiermee kan de esthetiek van uw gebit sterk worden verfraaid. Zo kan een spleetje tussen de tanden worden gesloten, afgebroken hoekjes worden gerepareerd, verkleurde tanden weer wit worden gemaakt en scheve tanden worden gemaskeerd. Een facing kan bestaan uit een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of uit een schildje van porselein dat op de tand wordt bevestigd.

Facing

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt gemaakt. Zo wordt de vorm of kleur van een tand mooier.

Wanneer heb je een facing nodig?

Een facing wordt meestal gemaakt om het gebit te verfraaien. Zo kan de tandarts een spleetje tussen je tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen.

De Behandeling

Een facing van composiet is in één behandeling door de tandarts aan te brengen. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarvoor zijn minstens twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Het plaatsen van een porseleinen facing

Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand af. Zo past de facing goed over je tand heen en voelt het comfortabel aan. Aan de hand van een afdruk van je afgeslepen tand, maakt de tandarts een facing die nauw aansluit op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. Tijdens het tweede bezoek zal de tandarts de nieuwe facing plaatsen.

Het plaatsen van een composieten facing

Een facing van composiet bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling. Bij deze toepassing wordt de tand vooraf met zuur behandeld om deze ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan en ontstaat er een facing die bij de rest van je

bottom of page